Juniorit

"1970-luvun aikana useat kymmenet savonlinnalaiset nuoret saivat tuntuman vesilläoloon ja purjehtimiseen. Ismo Rättärin ja Eero Virkin johdolla vedetty koulutus- ja harjoittelu synnytti monille elinikäisen harrastuksen ja innokkaimmille kipinän kilpailemiseen. "Tarkoituksemme on tehdä mökkihöperöistä venehulluja" tiivisti kommodori Ensio Onnukka tuon aikaisen toiminta-ajatuksen".

Savonlinnan Pursiseurassa halutaan panostaa tulevaisuuteen. Seura haluaa osaltaan jatkuvuutta ja samalla toivoo, että lapsilla ja nuorilla olisi mahdollisuus oppia ne tiedot ja taidot, joita tarvitaan voidakseen kulkea turvallisesti vesillä missä päin maailmaa tahansa ja samalla päästä viettämään ikimuistoisia hetkiä Saimaan ainutlaatuisissa maisemissa. Pisimmälle juniorityö on kantanut Savonlinnassa kilpapurjehduksen osalta Vesa Kukkosen Euroopan mestaruuteen 1986 ja Jukka-Pekka Ahon Suomen mestaruus 1986. Muita menestyneitä purjehtijoita ovat olleet mm. Mika Makkonen, Janne Pesonen, Jouni Hokkanen sekä Markus Hongisto. Useat nuoret ovat päättäneet myös hankkia myöhemmin ammatin vesiliikenteen parista.