Katsastusinfo

Hei kaikille Savonlinnan Pursiseuran veneilijöille

Seuraavassa kooste lyhennelmä katsastus asiaa:

- kaikki Suomessa vene / pursiseuroihin kuuluvat voivat käyttää yhtä pursiseuran perälippua seuraavin edellytyksin

- olet jonkun seuran jäsen. Voit kuulua useampaan seuraan mutta et voi katsastaa kuin yhteen seuraan, jonka perälippua vain voit käyttää.

- tästä katsastaja kirjoittaa venetodistuksen jolla voit todistaa seuran ja lipun käyttö oikeuden. Katsastus on voimassa seuraavan vuoden kesäkuun loppuun saakka, jonka jälkeen hinta tuplaantuu ja katsastajatkin haluavat olla vesillä, ovat heikommin tavoitettavissa.

- katsastusluokkia on neljä. Yleisin sisä - ja rannikkovesillä on kolme. Kakkonen on lähes sama kuin kolme mutta hätävarusteita on enemmän.

neljänteen luokkaa katsastetaan yleensä avoveneitä joiden pituus yli 5,5 metriä ja teho yli 15 kw ( 20 hv ). Ykkönen on valtameriluokka.

Ensimmäinen katsastus tehdään kun vene on maissa ja päästään tarkistamaan pohja kaikkine reikineen ja läpivienteineen. Viiden vuoden välein tehdään tämä uudestaan tai jos on tapahtunut haaveri noston / laskun yhteydessä tai esim. käynti karilla.

Varsinainen katsastus tehdään vesille laskun jälkeen kun vene on varusteltu ja turvallisessa kunnossa liikkumiseen.

Seuramme katsastusosiosta PDF - muodossa löytyy mitä kaikkea tarvitaan eri luokissa.

Meillä kaikilla katsastajilla on pitkä kokemus ja koulutus veneilystä jolla haluamme Teille kaikille turvallista veneilyä.

Muistattehan myöskin eri vakuutusyhtiöiden alennukset katsastetuista veneistä.

Huomioikaa myös kun vene vaihtaa omistajaa kaikki alkaa alusta. ( peruskatsastus ja varsinainen katsastus ) Katsastus ei mene kuin yhden seuran rekisteriin kerralla suomessa. Ostat käytetyn veneen, muista poistattaa se venerekisteristä ko. seurasta, sen voi tehdä ainoastaan katsastuspäällikkö.

Turvallista veneilyä kaikille !

katsastuspäällikkö