Matka- ja moottoriveneily

"Vuoden 1913 vuosikokouksessa päätettiin moottoriveneet sisäänkirjoittaa ehdolla, että niissä on ankkuri, airot, lanterna (kolmitulinen) ja 2 pelastusvyötä". Päätettiin huomauttaa täkäläisille seuran lippua käyttäville moottoriveneiden omistajille, ettei lipun käyttäminen saa jatkua ennen kuin asianmukaiset venheet ovat seuraan hyväksytty".

Vaikka Savonlinnan Pursiseuran perusajatus onkin ollut jo vuosikymmenet edistää purjehdusta ja purjehdusurheilua, ovat nykyisin 2000-luvulla moottoriveneet kuitenkin venerekisterissä enemmistönä. Moottoriveneilyn suosio on kasvanut -90 luvulta lähtien kuten myös veneiden koko ja varustelu. Vaikka matkaveveneilyn puitteissa Saimaalla tapaa enimmäkseen moottoriveneilyn harrastajia tehdään purjeveneillä kuitenkin monesti pisimmät matkat. Savonlinnnan Pursiseuran lippu onkin kiertänyt maapallon, tavattu Koillisväylällä ja usein nähty myös Itä-Merellä sekä Keski-Euroopassa.

Savonlinnan Pursiseura on jäsenenä myös Saimaan Pursiseurat yhteistyössä, jonka ansiosta Savonlinnan Pursiseuran jäsenistöllä on kenties maailman ainutlaatuisin luonnonsatamaverkosto käytössään muiden yhteistyöseurojen kautta. Saimaalla noin 20 seuraa ovat yhteistyössä laatineet järjestelmän, jonka ansiosta seurojen jäsenistöllä on oikeus käyttää muiden seurojen saaritukohtien palveluja venematkoillaan. Seurojen jäsenet ymmärtävät yhteistyön arvon ja yhteistyötä halutaan vaalia sen jatkuvuuden takaamiseksi. >>Lue lisää

Matkaveneilyyn yhdistetään monesti myös laajemat navigointitaidot. Savonlinnna Pursieuran jäsenistössä onkin varsin merkittävä joukko jo Suomen Navigaatioliiton tutkinnon suorittaineita jäseniä ja seura haluaa kannustaa jäsenistöään edistämään harrastustaan juuri navigointitaitojen osalta.