Yhteystiedot ja seuran esittely

"Kesän ohjelmaan sisältyi huvimatka Simunansaareen, kahdet purjehduskilpailut ja usean päivän purjehdusretki Saimaalle. Kilpailujen ajankohdat oli soviteltu Mikkelin Pursiseuran kanssa. Kesän purjehduskilpailut olivat kärsineet tuulen puutteesta. Sen sijaan syksyinen yhteispurjehdus Oraviin koetteli miehistöä ja venheitä kun tuulettaret olivat raivoonsa yltyneet ja valkopäissä riehui Haapa- ja Haukivesi".

 

SAVONLINNAN PURSISEURA RY


c/o Mediatili Oy / Tanja Nikola
Olavinkatu 44
57100 Savonlinna

Pankki: Nordea FI54 2035 1800 0672 28
Tukikohta: Oskarinniemi
Saaritukikohta: Iso-Kankainen

sähköposti: info@savonlinnanpursiseura.fi

Maksuasiat: tanja.nikola(a)mediatili.com tai 044 5755 819


Savonlinnan Pursiseura on purjehduksen ja veneilyn erikoisseura, joka on perustettu 10.9.1908. Aluksi se toimi Saimaan Purjehdusseuran nimellä. Nykyinen nimi on vuodelta 1961. Seuran kotivedet sijaitsevat Savonlinnan vesistörikkaalla alueella, jossa sijaitsevat niin Pihlajaveden kuuluisat Norppavedet kuin kristallin kirkkaat Puruveden selät.

Seuraan kuuluu noin 300 jäsentä. Moottoriveneryhmässä on noin 130 ja purjeveneryhmässä 70 aikuisjäsentä. Junioreita on noin 20. Seuran venerekisterissä on runsaat 90 moottorivenettä ja 50 purjevenettä.

Pursiseura on siirtänyt kaupunkitukikohtansa Laitaatsiltaan. Alue toimii nuorisopurjehdusten keskuksena kesästä 2007 alkaen. Alueen muu kehittäminen on käynnistynyt. Seuran saaritukikohta Iso-Kankaisissa, noin tunnin matkan päässä Pihlajavedellä, on usein kesäisten purjehdusretkien kohteena. Se kuuluu Saimaan pursiseurojen kanssa sovitun tukikohtayhteistyön piiriin.

Pursiseuran näkyvimpiä tapahtumia ovat vuosittainen Oopperaregatta, Syysseilaus elokuussa sekä yöpurjehduskilpailu elo-syyskuun vaihteessa.

Vuodesta 2005 alkaen seura on tuottanut Ankkuripaikka- nimistä julkaisua alueen veneilypalveluista. Ankkuripaikka jaetaan jäsenille ja veneilijöille kesäkuun alkupuolella.

Yhdistyksen tarkoitus on kehittää ja edistää veneilyurheilua sekä jäsentensä tietoa ja taitoa vesillä liikkumisessa ja merimiestaidoissa, toimeenpanemalla kursseja ja käytännön harjoituksia sekä järjestämällä kilpailuja. (Säännöt 2§)

Henkilötietolaki (523/1999) 10§ mukaiset rekisteriselosteet

PDF-tiedostoSLPS Venerekisterin rekisteriseloste.pdf (197 kB)
Venerekisterin rekisteriseloste
PDF-tiedostoSLPS Jäsenrekisterin rekisteriseloste.pdf (196 kB)
Jäsenrekisterin rekisteriseloste